Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatru în curtea ta @ Murani

noiembrie 21, 2021 @ 3:00 pm - 7:00 pm

Teatrul Basca revine cu ultimele spectacole la sat, în cadrul proiectului ”Teatru în curtea ta”.Astfel vă invităm duminică în 21 noiembrie la Scena de pe Deal din satul Murani (nr. 143) să urmăriți spectacolele ”Altă zi cu soare” de la ora 15.00 și ”Casa cu maimuțe” de la ora 18.00.
𝗔𝗹𝘁𝗮 𝘇𝗶 𝗰𝘂 𝘀𝗼𝗮𝗿𝗲 se bazează pe evenimente reale care au avut loc în satul Zorani, judeţul Timiş în anii ’50, atunci când ţăranul Serafin Oproni s-a opus procesului de colectivizare. Spectacolul vorbeşte despre decența și tăria spiritului uman luptând împotriva șicanelor și abuzului unui stat totalitar, brutal, arogant și condescendent.
Un spectacol de Andrei Ursu
Distribuția: Benone Viziteu, Ana-Maria Ursu, Bogdan Spiridon, Alex Mihăescu, Costa Tovarnisky, Andrei Chifu
𝗖𝗮𝘀𝗮 𝗰𝘂 𝗺𝗮𝗶𝗺𝘂𝘁𝗲 îşi propune să exploreze diverse poveşti ale cartierului Fabric din Timişoara, pornind de la legende urbane cât şi materiale documentar şi de arhivă. Având ca fundal clădirile istorice ale cartierului Fabric, în special Palatul Ştefania, cunoscut drept „casa cu maimuţe” datorită celor 4 statui de pe faţată, spectacolul se axează în special pe relaţia dintre indivizi cât şi relaţia acestora cu istoria.
Un text de Andrei Ursu
Distribuția: Ana-Maria Ursu, Robert Copoţ, Costa Tovarnisky
Regia: Alex Mihăescu
Proiectul ”Teatru în curtea ta” este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.
Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timișoara.

Detalii

Dată:
noiembrie 21, 2021
Oră:
3:00 pm - 7:00 pm
Etichete Eveniment:
, , , , , , ,