Théâtre de l’Opprimé din Paris (www.theatredelopprime.com) şi Basca – solidaritate şi acţiune vă invită între 15 şi 19 decembrie la primul curs de teatru forum oferit de Rui Frati împreună cu echipa de la Basca: Victor DragosOana Bajka şi Romina Matei. Cursul este deschis pentru actori şi non-actori, pentru studenţi, profesori, lucrători sociali şi de tineret, traineri şi orice alte persoane interesate.

Teatrul Forum este o tehnică de teatru interactiv care invită publicul să își pună în practică propriile idei pentru a soluționa conflictele propuse în scenă. Particularitatea Teatrului Forum este că elimină „al patrulea perete” ce desparte publicul de scenă, transformând astfel spectatorul pasiv în spect-actor, în subiect activ al spectacolului. O dată, de două ori, de zece ori protagoniști și antagoniști, actorii și publicul împreună caută alternative la inevitabilul conflictului iniţal. Atât prin formă cât și prin conținut, metoda teatrului forum îmbină expresia artistică cu participarea socială, implicarea civică și activismul politic de care orice cetățean este responsabil.

Obiectivul cursului este înţelegerea procesului şi însuşirea tehnicii necesare pentru crearea unui teatru forum. La finalul cursului veţi avea uneltele şi competenţele necesare pentru a construi un spectacol de teatru forum împreună cu grupurile cu care lucraţi. În plus, vom oferi mentorat gratuit în următoarele 3 luni după curs pentru a vă ajuta în acest proces. Fiecare participant va primi o diplomă co-semnată de Basca şi Théâtre de l’Opprimé.

Actor şi regizor, Rui Frati şi-a început cariera teatrală în Brazilia. S-a format alături de Augusto Boal, Robert Wilson, Andrei Serban, Enrique Buenaventura, Ariane Mnouchkine, Maurice Vanneau, Alvin Nikolais… A lucrat alături de Augusto Boal încă de la începuturile companiei Théâtre de l’Opprimé din Paris, pe care o conduce din 1998.

Victor Dragoş, Oana Bajka şi Romina Matei sunt co-fondatori ai Basca – spaţiu pentru solidaritate şi acţiune şi lucrează în proiecte de teatru forum din 2015, după ce s-au format la Théâtre de l’Opprimé din Paris.

Program:
– vineri, 15 decembrie: 15:00 – 19:00
– sâmbătă, 16 decembrie: 13:00 – 19:00
– duminică, 17 decembrie: 13:00 – 19:00
– luni, 18 decembrie: 15:00 – 19:00
– marţi, 19 decembrie: 15:00 – 18:00 şi prezentare publică de la 18:30

Rui Frati va participa doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
Cursul se va ţine în franceză, engleză şi română. Cunoaşterea limbii franceze sau a limbii engleze nu reprezintă o condiţie de participare.

Tarife:
– tarif general: 250 de lei
– tarif redus pentru studenţi şi profesori: 200 de lei
– tarif pentru companii: 400 de lei
mai multe informaţii şi contact:
+40721832722 (Victor)
contact@basca.tm.ro
basca.tm.ro
formular de înscriere: https://goo.gl/forms/e2lsMSVxDqz3Yypf2