Spectacolul produs de Teatrul Basca este o cercetare artistică/documentară a fenomenului migranților și a valurilor de refugiați care au ajuns în România nu doar recent, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, ci și în ultimii ani. Textul vorbește despre migrație și destinele refugiaților, având la bază istorisiri reale scrise de dramaturgi români și ucraineni. Muzica și coregrafia spectacolului sunt semnate de artiști din Ucraina, care s-au alăturat echipei de la Teatrul Basca în urma unui apelul pentru artiști.
Indiferența este esența inumanului, spunea George Bernard Shaw, dramaturg și critic literar, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1925, prin urmare nu ne permitem să rămânem indiferenți la războiul care afectează viețile vecinilor noștri, și invităm publicul să facă la fel.
Premiera spectacolului a avut loc la Festivalul PLAI 2022, la Muzeul Satului din Timișoara, în 10 septembrie de la ora 16.00.
Viktoriia Medviedieva și Olksandr Solokha, ariști ucrainieni din Kiev, semnează coregrafia și muzica noului spectacol, în timp de Iryna Serebriakova și Nina Zachozhenko din Ucraina, împreună cu Selma Dragoș, Alina Pietrareanu și Andrei Ursu din România, sunt dramaturgii care au scris textele. Distribuția îi numără pe Alina Ilea, Adrian Jivan, Costa Tovarnisky, Otniel Floruț, Ana Maria Ursu și Jacqueline Kohl
??-?? ????. ?? ??-?? ???.
Regia: Alexandru Mihaescu
Asistență regie: Costa Tovarnisky și Ana Maria Ursu
Texte de: Iryna Serebriakova / Nina Zachozhenko / Selma Dragoș / Andrei Ursu / Alina Pietrareanu
Distribuția: Alina Ilea, Adrian Jivan, Costa Tovarnisky, Otniel Floruț, Ana Maria Ursu, Jacqueline Kohl
Împreună cu: Școala de circ
Traducere: Raluca Rădulescu
Coregrafie: Viktoriia Medviedieva
Muzică: Olksandr Solokha
”Ce-am avut. Ce ne-au dat” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara.
One thought to “CE-AM AVUT. CE NE-AU DAT.”
Pingback: Teatrul Basca la Festivalul Ulica din Cracovia