Cel mai nou spectacol e în lucru. Ne pegătim de premiera Zambara Kabarett, duminică în 19 februarie 2023, de la ora 19.00, la Teatrul Basca din Piața Traian, parte din deschiderea programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Zambara Kabarett e un spectacol despre ceea ce s-a întâmplat, se întâmplă, şi va continua să se-ntâmple, pe ici pe colo, pe la margini, prin locuri, blocuri şi cartiere, sau prin diverse bule ale Zambarei.

Zambara multibulă.

Zambara multi-pass.

Care acordă acces către paradisuri artificiale.

Un soi de tărâm al Lotofagilor.

Zambara, tărâm al tuturor. Tărâm al nimănui.

Un oraş imaginar. Răsărit undeva, într-o mlaştină. Un fel de Atlantidă ieşită invers. Oraşul Mlaştină. Unde totul clocoteşte primordial. Unde totul ajunge vapor. Sau spirit. Sau, chiar spirt dacă trebuie. Şi câteodată, se-ntâmplă să se transforme în una sau în alta, sau în cu totul altceva.

E un spectacol despre un oraş în schimbare și despre oamenii din el, confruntaţi cu schimbarea. Cu S mare. Sau afectaţi, derutaţi, asaltaţi, speriaţi, infectaţi de schimbări. Mici şi multe. Sufocaţi, sau pur şi simplu scârbiţi. Şi cu S mare, şi cu S mic. Din diverse motive.

Poate pentru că totul s-a întîmplat prea smuls, prea brusc? În forţă, că altfel nu s-a putut?

Unii îi spun dureri de creştere, cuplate cu dureri fantomă. După chestii care erau şi dintr-o dată, sau pe parcurs, s-au dus cum le-a fost scris. Alţii acuză un stil total haotic. Oricum totul era un haos, însă din haos a ieşit lumină, într-un mod neaşteptat și încomod pe alocuri.

Zambara Kabarett e o declaraţie despre un oraş. Un oraş real. Unul care se caută prin oglindă, mirându-se de ceea ce se găseşte a fi.

Adică viu.

Zambara Kabarett

Text de Andrei Ursu

Distribuția: Larisa Belcea, Dana Borteanu, Cristina Chiperi, Ana Indricău, Andra Ioanaș,  Jacqueline Kohl, Alina Mihocaș, Jasmina Mitrici.

Muzică și compoziție muzicală: Blazzaj 

Regie: Ana Maria Ursu

Coregrafie: Viktoryia Medvedeva

Scenografie: Lia Pfeiffer

Costume: Elena Mazăre

Video design: Cristian Văduva

Light/sound design: Cristian Popescu

Grafică: Dan Ungureanu

Foto: Diana Bilec

Spectacolul produs de Teatrul Basca face parte din programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de proiecte.

2 thoughts to “Zambara Kabarett

 • Alina Bota

  Buna as fi interesata sa fac poze La repetitii si spectacole. Fotograf
  Alinagepics.com
  Instagram alinagepics
  Mersi

  Răspunde
  • Oana Petrescu

   Buna Alina, ti-am trimis raspuns pe Instagram.

   Răspunde

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.