Invităm 3 artiști internaționali și/sau din România, să petreacă două săptămâni în Timișoara, și să aibă intervenții în comunitățile invizibile din oraș. Echipa de la Teatrul Basca va facilita accesul artiștilor la diferitele comunități invizibile.  În cadrul acestui apel, vizăm în mod special artiști care împărtășesc din valorile Teatrului Basca și ale Festivalului in : v z b l : solidaritatea, dialogul, respectul și demnitatea. Ne așteptăm ca artiștii să respecte aceste valori și să țină cont de ele în crearea și desfășurarea intervențiilor din comunitate.

Festivalul in : v z b l a apărut din nevoia de a aduce împreună artişti din mai multe domenii care să poată intra în contact direct cu felurite categorii de public. Această întâlnire are ca scop expunerea tuturor (artişti şi public) la perspective diferite asupra realităţii. Dorința noastră este de a iniţia un dialog prin intermediul căruia ceea ce este câteodată „invizibil” în societate să înceapă să devină vizibil, prin intermediul artei.

in : v z b l este un festival ce își propune să facă vizibil ceea ce este invizibil, promovând valori ca dialogul, înțelegerea, respectul și solidaritatea. Vocile diferitelor grupuri vulnerabile, „invizibile”, sunt adesea neauzite sau chiar nerostite. Prin acest festival dorim să dăm acestor grupuri o voce și contextul pentru a se autoreprezenta și a își face această voce mai puternică în comunitate. Diversitatea este o bogăție prea puțin exploatată. Culturile diferite și perspectivele diferite asupra realității sunt o oportunitate de învățare pentru noi toți, câtă vreme reușim să punem în centrul interacțiunilor noastre valorile și principiile pe care festivalul le afirmă. 

15 iunie – 15 iulie – perioada de aplicare

Oferim onorariu, transport, cazare și masă.

Intervențiile pot avea loc în perioada 1 septembrie – 15 noiembrie 20222.

Pana la data de 15 iulie aplicantul va trimite un dosar de spectacol în format PDF, pe adresa asociatiasolidart@gmail.com, care trebuie să conțină următoarele:

1.       Portofoliu

2.       Prezentarea artistului/artistei

3.       Un paragraf prin care se argumentează motivația de a participa la rezidență

4.       O propunere de intervenție în comunitate 

Evaluarea și selecția artiștilor va avea loc în perioada 18-31 iulie. Cei 3 artiști selectați vor fi anunțați în data de 1 august pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Festivalul in : v z b l face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.