La finalul unei veri toride începem să ne pegătim pentru Festivalul in: v z b l ediția a II-a, care va avea loc în perioada august – noiembrie 2021, și care va aduce publicului din Timișoara diferite performance-uri artistice, concerte, spectacole de teatru și multe altele.

Festivalul in: v z b l a apărut din nevoia de a aduce împreună artişti din mai multe domenii care să poată intra în contact direct cu felurite categorii de public, cu scopul de a le oferi tuturor perspective diferite asupra realităţii și de a crea un dialog constructiv. Astfel, ceea ce este câteodată „invizibil” în societate să înceapă să devină vizibil. De la oameni, idei, modalități de gândire și de raportare la viață și societate, până la categorii sociale, toate într-un cartier al orașului care a ajuns să fie asemănat unei „periferii” din toate punctele de vedere, Piața Traian.

OPEN CALL in: v z b l, Rezidenţele Invizibile

Teatrul Basca oferă, în cadrul Festivalului in: v z b l 2 locuri la o rezidenţă de două săptămâni, pentru scriere de teatru, în şi despre cartierul istoric Fabric din Timişoara şi/sau Timişoara.

Astfel invităm persoanele interesate (16-99+ ani) să trimită pe adresa de mail asociatiasolidart@gmail.com, în vederea selecţiei, pâna la data de 27.08.2021, ora 00:00, următoarele:

  1. Un CV. Nu trebuie să fie cu poză, dar să fie actual.
  2. O piesă într-un act – document .pdf, maxim 5 pagini la Times New Roman 12, 1 spaţiu – cu un conflict dramatic şi rezolvarea acestuia. Maxim 3 personaje. Piesa într-un act poate să aibă orice temă, subiect, dilemă sau problematică.
  3. O scrisoare de intenţie în care să povestească ce anume îi nelinişteşte, enervează, bucură sau nedumereşte despre realitatea românească, şi lume în general.

Dramaturgul Andrei Ursu va selecta două persoane – una la nivel local (Timişoara) şi una la nivel naţional. Cele două persoane selectate vor intra în contact (prin intermediul echipei Teatrului Basca) cu diversele comunităţi invizibile ale cartierului Fabric, cât şi ale Timişoarei. Vor avea cazarea şi masa asigurate.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe toate canalele disponibile în data de 29.08.2021.

Rezidenţa este remunerată.

Se va desfăşura în perioada 1-15 septembrie 2021.

După cele 2 săptămâni de rezidenţă, cele două persoane vor avea timp până în luna octombrie a anului 2021 să îşi finalizeze textele. Textele finale trebuie să aibă maxim 30 de pagini, Times New Roman 12, 1 rând spaţiere.

În afara de aceasta, cele două persoane selectate vor preda şi un eseu de 1000 de cuvinte despre experienţa lor şi felul în care au perceput Timişoara şi comunităţile sale vizibile sau invizibile. Sinceritatea, onestitatea şi directeţea sunt încurajate.

Textele din rezidenţă pot avea orice temă, subiect, dilemă sau problematică ÎNSĂ trebuie să fie cumva legate de experienţa rezidenţilor în contact cu comunităţile invizibile ale Timişoarei.

La final de rezidenţă, vor avea loc 2 spectacole lectură, cu public, în prezenţa autorilor, în perioada 13-14 noiembrie 2021, la Teatrul Basca, Timişoara.

Festivalul in : v z b l este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

One thought to “Apel pentru dramaturgi – Festivalul in : v z b l 2021”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.