Imaginează-ți că ai câștigat unul dintre cele mai așteptate bilete, într-unul din cele mai cunoscute și râvnite locuri. Unde ai merge? Și apoi imaginează-ți că poți ajunge în acel loc doar deschizând laptopul, tableta sau your smartphone. Playlistul este pregătit, te așezi în your favourite chair și click – direct în realitatea virtuală. Știi ce zic?

Vă invităm să ne mutăm, virtual, pentru câteva zile, în Ofsenița, un sat al cărui patrimoniu cultural ne-a inspirat în a construi povestea unui Paradis imaginar și ne-a oferit un spațiu viu, bogat istoric și cultural, dar în care timpul și-a folosit armele invizibile. Dacă ai ratat prima proiecție a spectacolului ₵Ø₱₳₵ɄⱠ #treeoflife.inc acum poți – doar împreună cu echipamentul în VR –  viziona de acasă paradisul despre care ți-am povestit, până în 30 noiembrie 2022.

Scenele filmate în Ofsenița, sat situat în sudul județului Timiș, în comuna Banloc, este un sat cu o istorie, patrimoniu și un spațiu cultural tot mai accesat de organizațiile timișorene. Biserica desacralizată romano-catolică „Sfântul Vendelin” sau „biserica fără turn” cum o numesc localnicii este una din cele mai încercate lăcașuri de cult din Banat. 

Timp, faimă, nemurire – aceste dorințe ce seduc omul modern – se vor desfășura pe acest sit istoric, dar în care realitățile cotidianului, influența media vor transpune personajele din ₵Ø₱₳₵ɄⱠ #treeoflife.inc în situații limite, confruntându-se atât cu sine, cât și cu ceilalți în acest posibil Paradis. Producția în VR ₵Ø₱₳₵ɄⱠ #treeoflife.inc spune povestea unor personaje care traduc timpul paradisiac într-un timp media.

Producția COPACUL #treeoflife.inc este a doua experiență pe care Teatrul Basca și StageON o au împreună, reușind să creeze un produs cultural folosind tehnologia de realitate virtuală, astfel scena teatrală cu care suntem obișnuiți se transformă într-un spațiu tridimensional prin simpla accesare a unui gadget. 

VIzionează COPACUL online, aici. (preferabil cu ochelari VR)

Distribuția : Niko Becker, Matei Chioariu, Alina Ilea, Jacqueline Kohl, Ana Maria Ursu

Regia: Alex Mihăescu

Scenariu: Ionuț Sociu

Director de imagine: Cristian Ilea

Editor imagine: Mihai Lazăr

Sound Design: Uțu Pascu

Scenografie: Sabina Reus

O producție Teatrul Basca

Powered by StageOn

Finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri de proiect: Cărturești, Primăria din Ofsenița, Asociația Semper Agape, BEST Timișoara

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timișoara, Best of Timișoara

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.