Invităm 3 artiști internaționali și/sau din România, să petreacă două săptămâni în Timișoara, și să aibă intervenții în comunitățile invizibile din oraș. Echipa de la Teatrul Basca va facilita accesul artiștilor la diferitele comunități invizibile. În cadrul acestui apel, vizăm în mod special artiști care împărtășesc din valorile Teatrului Basca și ale Festivalului in : v z b l : solidaritatea, dialogul, respectul și demnitatea. Ne așteptăm ca artiștii să respecte aceste valori și să țină cont de ele în crearea și desfășurarea intervențiilor din comunitate.

Festivalul in : v z b l a apărut din nevoia de a aduce împreună artişti din mai multe domenii care să poată intra în contact direct cu felurite categorii de public. Această întâlnire are ca scop expunerea tuturor (artişti şi public) la perspective diferite asupra realităţii. Dorința noastră este de a iniţia un dialog prin intermediul căruia ceea ce este câteodată „invizibil” în societate să înceapă să devină vizibil, prin intermediul artei.

in : v z b l este un festival ce își propune să facă vizibil ceea ce este invizibil, promovând valori precum dialogul, înțelegerea, respectul și solidaritatea. Vocile diferitelor grupuri vulnerabile, „invizibile”, sunt adesea neauzite sau chiar nerostite. Prin acest festival dorim să dăm acestor grupuri o voce și contexte pentru a se autoreprezenta și pentru a-și face această voce mai puternică în comunitate. Diversitatea este o bogăție prea puțin exploatată. Culturile diferite și perspectivele diferite asupra realității sunt o oportunitate de învățare pentru noi toți, câtă vreme reușim să punem în centrul interacțiunilor noastre valorile și principiile pe care festivalul le afirmă. 

23 martie – 23 aprilie – perioada de aplicare

Oferim onorariu, transport, cazare și masă.

Intervențiile pot avea loc în perioada 1 septembrie – 15 noiembrie 2023.

Pana la data de 23 aprilie aplicantul va trimite un dosar de spectacol în format PDF, pe adresa asociatiasolidart@gmail.com, care trebuie să conțină următoarele:

1.       Portofoliu cu poze

2.       Prezentarea artistului/artistei + poza

3.       Un paragraf prin care se argumentează motivația de a participa la rezidență și legatura cu tema festivalului

4.       O propunere de intervenție în comunitate, în care să se menționeze procesul de lucru, grupul țintă vizat și rezultatul final (cu poze)

Artiștii preselectați vor fi invitați la interviuri online. Cei 3 artiști selectați vor fi anunțați în data de 25 mai pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Festivalul in : v z b l face parte din programul cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

2 thoughts to “Open call pentru artiști din România @ in : v z b l festival 2023

 • Nada Pittner-Stojici

  Buna ziua, la ce adresa trimit mapa si cererea de rezidenta?

  Răspunde
  • Oana Petrescu

   Buna, la adresa de mail indicata in articol.

   Răspunde

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.