Proiectul PROFu al Asociației Solidart abordează probleme de comunicare și relaționare în sistemul educațional, printr-o intervenție culturală, interdisciplinară.

Prima parte a proiectului presupune producerea spectacolul de teatru PROFu, un one-man show ce prezintă povestea unui profesor care, sătul de elevii lui indiferenți și ignoranți, ajunge să-i împuște, fiind mai apoi nevoit să-și spună povestea în fiecare seară pe o scenă de teatru, drept pedeapsă pentru fapta sa. Reprezentațiile vor fi difuzate online elevilor de liceu (de la clasele a X a și a XI a) și profesorilor, de la cele 5 licee partenere: Colegiul Național de Arte Ion Vidu, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Colegiul Național Bănățean, Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu, Liceul Teoretic William Shakespeare. Fiecare difuzare a spectacolului va fi urmată de interacțiune cu publicul și discuții moderate de un psiholog specializat pe lucrul cu adolescenți.

Cea de-a doua parte a proiectului include două workshop-uri pentru profesori și două pentru elevi, în care participanții explorează prin mijloace dramatice și psihologice, setarea de limite sănătoase în relația profesor-elev, elev-elev, având la bază metoda psihologică ”Cercul siguranței”.

Componenta psihologică din cadrul proiectului este asigurată de specialistele în psihoterapie de la Grow Center.

Proiectul PROFu este realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

One thought to “PROFu”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.