Spectacolul PROFu de la teatrul Basca prezintă drama eroului modern, a profesorului dedicat, idealist, iubitor de cunoaștere și copii, care este dezamăgit (poate prea puțin spus) de contrastul nemărginit dintre respectul și iubirea lui față de meserie, și nepăsarea și ura elevilor săi față de el.

Drama unui dascăl, care, deși are una dintre cele mai frumoase meserii din lume, trăiește cu sufletul sfâșiat de indolența elevilor săi.

Un one man show încărcat de emoții, uneori cinic alteori brutal de onest, care prezintă trăirile interioare are Profului, și fapta sa fără de iertare, izvorâtă dintr-o frustrare lăuntrică ajunsă la capăt de drum. Crimă. Apariția pe scenă și reiterarea faptelor sunt chiar pedeapsa Profului, care este îndatorat să își spună povestea la nesfârșit, în fața publicului, până când, cine știe, într-o zi, un nou val de profesori și elevi vor rescrie parcursul tragic al celor întâmplate.

PROFu

o producție Teatrul Basca

Actor: Florian Mihai Nițu

Regia: Ana Maria Ursu

Spectacolul PROFu este înregistrat, și va fi difuzat elevilor de clasele a X-a și a XI-a, din cinci licee din Timișoara, partenere în cadrul proiectului cu același nume. Vizionările vor fi urmate de discuții cu clasa, moderate de psihologii de la GROW Center Timișoara.

Va reuși spectacolul să schimbe obiceiuri, perspective, sau modul în care elevii își privesc profesorii și dedicarea lor pentru ceea ce fac? Nădăjduim să da.

Spectacolul PROFu face parte din proiectul PROFu, realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.