Doamna Baker este o mamă atentă, grijulie, extra protectivă cu puiul ei Donny, un tinerel de 20 de ani, nevăzător, care într-o zi hotărăște să își ia viața în mâini, să-și deschidă aripile și să zboare din cuibul său. Dar oare care mamă de tânăr cu o astfel de dizabilitate este pregătită pentru un asemenea moment în viață? Doamna Baker cu certitudine nu este, motiv pentru care povestea pusă în scenă în spectacolul ”Fluturii sunt liberi„ la Teatrul Basca, prinde, la un moment dat, o altă dimensiune, aducând în fața publicului o situație ușor incomfortabilă, când mama vine să își ”revedince” puiul din mrejele vieții, în încercarea de a-l face să înțeleagă că încă nu este pregătit să-și ia zborul.

Alina Ilea este actriță la Teatrul Național Timișoara, și colega noastră în proiectul ”Teatru accesibil tuturor”, care o interpretează pe doamna Baker în spectacolul ”Fluturii sunt liberi„ de Leonard Gershe. Despre trăirile ei ca actriță care joaca mama unui nevăzător, despre provocările din culise, despre ce înseamnă pentru Alina să facă parte dintr-un proiect cu notă socială, ne povestește chiar ea în interviul de mai jos.

”Teatru accesibil tuturor” este un proiect derulat de Asociația Solidart, și finanțat prin programul ”În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a
programului „În stare de bine”

Logo Color

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.