Conceput și scris la început de pandemie în 2020, jucat pentru prima dată în plină pandemie în 2021 la Festivalul in : v z b l. Așa va rămâne întipărit în mințile noastre ”De(z)infecții: la CoVida Loca”, un spectacol adevărat și actual, despre cum s-a resimțit pandemia COVID-19 de către un Pensionar, o Adolescentă, un Tip Zen, o Corporatistă, un Vagabond, un Poet, un Politician, doi Artiști, o Fetiță, un Epidemiolog, un Carantinat și o Nevăzătoare. BONUS, vom descoperi cum și-au petrecut pandemia unele persoane care nu au avut acces la internet sau la resursele necesare pentru a trece prin aceste vremuri în siguranță.

Textul „DE(z)INFECȚII: la CoVida Loca” a fost scris de către Victor Dragoș, Ana Maria Ursu și Andrei Ursu de la Teatrul Basca, în perioada carantinei din 2020, după ce au luat mai multe interviuri unor oameni din diferite medii.

Cum va arăta „noul normal”? Îşi vor redobândi cetăţenii drepturile „suspendate temporar”? Este „binele majorităţii” argumentul suprem? Cum rămâne cu individualitatea persoanei şi vocile minorităţii?

Vom afla vineri și sâmbătă, în 8 și 9 octombrie, la difuzarea online de la ora 19.00. Spectacolul poate fi vizionat pe pagina de Facebook a Teatrului Basca.

DE(z)INFECŢII: la CoVida Loca

cu:

Patricia Gavril
Rareş Rusan
Floruţ Otniel
Roxana Orz
Anca Marina
Sabine Oschanitzky
Marin Lupanciuc

Oana Iovița

Muzica şi aranjamentul muzical: Andrei Chifu, Roxana Orz (Cîntec pentru Alungat Covidul)

Video: Andrei Chifu, Roxana Orz

Lumini: Andrei Chifu

Coregrafie: Patricia Gavril, Sabine Oschanitzky, Roxana Orz

Regie devised

Text de Ana-Maria Ursu, Victor Dragoş şi Andrei Ursu

Parteneri: Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Parteneri media: Radio Timișoara, TVR Timișoara, Ianca.net, Best of Timișoara.

—————————————————–
Festivalul in : v z b l este realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.