Spectacolul a avut premiera online (o adevărată premieră și pentru teatrul Basca) duminică 7 februarie 2021 de la ora 19.00, fiind difuzat pe site-ul Basca și pe pagina de Facebook prin live streaming de către echipa de cineaști de la Stage On.

”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe

Regia: Ana Maria Ursu

Cu: Simion Caragia

Jasmina Mitrici

Alina Ilea

Ioan Codrea

Scenografia: Lia Pfeiffer, Dan Ungureanu

Light design: Cristian Ilea

Spectacolul are o durată de 1h 40min și surprinde o etapă importantă și emoționantă din viața tânărului nevăzător Don Baker, aceea când Donny dorește să își câștige independența, să se descurce singur, și să trăiască departe de casa părintească. Emoția îndrăgostirii de noua lui vecină, apariția neașteptată a mamei sale puțin cam prea protectoare, o dezamăgire profundă și un nou venit în peisaj creează un bulgăre de trăiri pe scenă și în rândul publicului, spectacolul având un final neașteptat, încărcat de sens și sensibilitate, pe gustul oricărui spectator.

Mai multe poze se găsesc aici.

”Fluturii sunt liberi” de la Teatrul Basca este primul spectacol de teatru din Timișoara accesibilizat pentru persoane cu diverse dizabilități (de auz, de văz), fiind îmbogățit în acest sens cu descriere narativă și interpretare mimico-gestuală.

Spectacolul de teatru face parte din proiectul ”Teatru accesibil tuturor„ derulat de Asociația Solidart și Asociația Ceva de Spus, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”

Logo Color

One thought to “FLUTURII SUNT LIBERI”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.