Teatrul Basca din Timișoara oferă până la patru rezidențe de scriere pentru dramaturgi români, alături de două rezidențe dedicate artiștilor de teatru ucrainieni, în cadrul proiectului ”CE-AM AVUT. CE NE-AU DAT” finanțat de AFCN și Centrul de proiecte al Municipiului Timișoara, proiect în care ne propunem să documentăm și să realizăm un spectacol despre experiența refugiaților ajunși în țara noastră în ultimii ani.

Fiecare dramaturg va fi responsabil să documenteze independent și să scrie unul din cele patru episoade/ scene de aproximativ 20 de minute ce vor alcătui spectacolul, căutând să pună în context așteptările refugiaților din momentul în când au intrat în țara noastră, și experiențele lor până în prezent. Este important de notat că nu dorim să documentăm exclusiv experiența celor veniți din Ucraina, după începerea războiului.

Rezidența este remunerată cu suma de 4500 lei net.

Program:

10 iulie – 10 august – documentare/scriere texte

10 august – 10 septembrie – repetiții

Astfel invităm persoanele interesate să trimită pe adresa de mail asociatiasolidart@gmail.com, în vederea selecţiei, pâna la data de 2 iulie 2022, ora 20:00, următoarele:

  1. Un CV cu poză.
  2. O scrisoare de intenţie, în care să își prezinte dorința/motivația din spatele aplicației.
  3. Un scurt text (1-2 pg).

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

”Ce-au avut. Ce ne-au dat.” este un proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara, și AFCN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.