În România, accesul la cultură al persoanelor cu dizabilități este extrem de limitat deoarece nu există evenimente culturale accesibilizate, drept urmare participarea sau implicarea persoanelor cu dizabilități în actul cultural este redusă.

În acest context, Asociația Solidart, în colaborare cu Asociația Ceva de Spus (CDS), va accesibiliza un spectacol de teatru pentru persoane cu diferite tipuri de dizabilitate.

”Teatru accesibil tuturor” este un proiect derulat de Asociația Solidart, și finanțat prin programul ”În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Proiectul ”Teatru accesibil tuturor” se derulezează în perioada 15 noiembrie 2020 – 15 martie 2021 și va materializa 3 rezultate importante:

  1. Spectacolul de teatru ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, dedicat publicului larg și accesibilizat pentru persoane cu dizabilități (în cazul restricțiilor de pandemie, acesta va fi difuzat în mediul online)
  2. Spectacol de teatru radiofonic ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe.
  3. Un ghid de accesibilizare a unei piese de teatru pentru public cu dizabilități, distribuit entitățile teatrale locale și naționale.

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a
programului „În stare de bine”

Logo Color

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.