Despre om:
O iranianca, un român-indian și un sirian în România. Trei vârste, diferite culturi unite de glasul muzicii și al prieteniei.

Despre repertoriu:
Programul pe care-l vom prezenta, l-am început încă din 2019. L-am bibilit, l-am modificat, am adaugat si am eliminat. Creația lui a carat și anxietate și insecuritate. Și în jurul procesului lui creativ, s-au intamplat multe evenimente, mici si mari, triste si fericite.

Am luat în considerare fuzionarea limbajului modern și cu estetica muzicii improvizatorice. Totul ambalat cu un timbru pur etnic datorat instrumentelor tar, oud si tabla.

Despre instrumente:
În spatele fiecărui instrument stă o foarte lungă istorie artistică, socială și lingvistică.
Oudul, Tarul și Tabla nu s-ar întâlni niciodată într-o lume marcată de granițe impenetrabile. Contextul geografic nu le-ar permite.
Oudul răspândit din nordul Africii, Asia de vest și până în anumite părți din Europa; Tarul, un instrument major în zona platoului persan; Tabla, din spațiul indian și alte tari în jur, care se implica și în muzica culta și în cea tradițională.

Despre concert:
După o lungă tăcere marcată de izolare, sunetul se combină din nou, live, vineri 3 septembrie, la ora 19:00, la Teatru Basca, un spațiu primitor, în cadrul festivalului 𝗶𝗻 : 𝘃 𝘇 𝗯 𝗹.

Vă așteptăm!

Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului in : v z b l se face doar cu respectarea următorului REGULAMENT DE PARTICIPARE.

Urmărește detalii la zi pe paginile noastre de Facebook teatrul Basca sau Festivalul in : v z b l.

Parteneri: Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Parteneri media: Radio Timișoara, TVR Timișoara, Ianca.net, Best of Timișoara.

Festivalul in : v z b l este realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.